miércoles, 1 de septiembre de 2010

RAIMON PANIKKAR ENS HA DEIXAT

El dijous 26 d'agost la premsa va fer saber que aquest sacerdot, pensador i filòsof havia mort a Tavertet, lloc on vivia des de fa uns anys, després d'una vida amb diferents residències a la India i als Estats Units.
Era una persona afable, cordial, que des de fa uns vint anys era un referent a Catalunya des de la Fundació "Vivarium", del diàleg intercultural, de l'acolliment de totes les tendències de pensament, i de la reflexió i meditació sobre els temes cabdals que tota persona es planteja al llarg de la seva vida.

Darrerament havia sofert alguns problemes cardíacs, però afortunadament s'en va sortir gràcies a la seva voluntat ferma de no voler marxar d'aquest món, sense haver acabat els últims capítols de la seva "Obra completa". Recomano que llegiu el post que Ricard Torrents escriu al respecte, al seu blog "Atlàntida" del dia 29 d'Agost http://rtbe.blogspot.com ,allà explica fil per randa, tal com va anar aquest episodi de la seva malaltia, entre altres coses ben interessants.

Ha deixat alguns deixebles que tenen cura de l'edició de la seva obra, i que han entès els conceptes principals del seu pensament, mai dogmàtic, sempre dialogant, entenent la vida com un flux continu que ens porta a llocs i situacions sempre noves i canviants. Jordi Pigem, filòsof de la ciència i escriptor, en el seu llibre "BONA CRISI"ed. Kairòs descriu clarament i argumentada, com la crisi actual posa a prova
la solidesa del nostre món occidental.

Ha estat doncs el seu pas per la terra ben fecond, ha propiciat que personalitats d'arreu del món l'escoltessin amb atenció i el reclamessin sovint per consultar o contrastar opinions. Descansi en pau.

No hay comentarios:

Publicar un comentario